Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

PRO-TEC med gjennombrudd for ''medisin'' mot

forurensing av diesel!

Ny innovativ løsning mot dieselbakterier (''dieseldyr'')

 

Når diesel lagres over lengre tid, er det alltid fare for ‘’dieselpest’’. Dette skaper problemer som er velkjente innen båtbransjen, landbruk, anleggsdrift og bilbransjen. Kondens/vann er en avgjørende faktor som bakteriene er avhengig av. Ved bruk av diesel med innblandet biodiesel (B7) øker kondensdannelsen. Etter innføringen av denne type diesel kan stadig flere bilverksteder melde om ‘’dieseldyr’’, selv på personbiler.

En ofte brukt løsning er å anvende biocider som dreper bakteriene. Men på grunn av farene ved slike midler, er det nå kommet strengere regler for bruk og omsetning.

Det knytter seg derfor stor interesse for den nye innovative løsningen fra PRO-TEC (BlueChem Group, Tyskland) som er helt fritt for biocider! Produktet Diesel Organic Cleaner nå er leveringsklart i Norge.

Alle som har opplevd en infisert diesel tank, kjenner til utfordringene og omkostningene dette skaper. Bakterier, gjær, mugg og sopp skiller ut biomasse gjennom det naturlige stoffskiftet. Resultatet er tilstopping av filtre, rør, slanger, dyser, etc.

Jens Møller, leder for forsknings- og utviklingsavdelingen hos BlueChem Group, forteller at de tok en helt ny tilnærming til dette problemområdet. Istedenfor å angripe bakteriene utenfra med farlige giftstoffer, benyttes en kjemiteknikk som hindrer at bakteriene får den nødvendige næringen til å opprettholde sitt stoffskifte (metabolisme). Eksisterende bakterier dør derfor ut.

Produktet Diesel Organic Cleaner anvendes både der det allerede er blitt et bakterieangrep, og forebyggende for å hindre at slike angrep oppstår. Er en tank eller anlegg allerede infisert, er det viktig at man først renser bort avfallsstoffene. Ved bruk av Diesel Organic Cleaner vil renseprosessen bli enklere, da en del av avfallsstoffene løses opp og bindes til en homogen brennbar væske. Dessuten smører middelet svært godt og hindrer korrosjon.

Driftsavbrudd kommer sjelden beleilig og kan medføre store kostnader. Tar man noen enkle, forebyggende, grep nå kan mange problemer unngås.

 

Det innovative PRO-TEC rengjøringssystemet Carbon X fjerner skadelige avleiringer i hele forbrenningskammeret, på ventiler og ventilseter, stempeltopp og stempelfjærer uten omfattende demontering. 

Spør du en bileier hva som er viktigst vil de fleste svare:

  • Driftssikkerhet
  • Høy ytelse med lavest mulig drivstofforbruk
  • Lavt utslipp

I en bensin- eller dieselmotor forbrennes ikke drivstoffet 100%. Over tid dannes avleiringer og hard sot som svekker både motorens pålitelighet og ytelse. Dette bør fjernes før det oppstår betydelige driftsforstyrrelser og behov for kostbare reparasjoner.

Som en ledende leverandør av avansert motorrensteknologi, vant PRO-TEC en stor innovasjonspris i 2018 i Tyskland for metoden/midlene Carbon X. Nå kan også norske verksteder tilby denne renseteknikken!

 

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Personvernerklæring

Logg inn