Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

FAQ

Hvordan blir jeg kvitt kondensvann?
På grunn av innblandingen av biodiesel (for dieselbiler) og bioetanol (for bensinbiler) øker kondensdannelsen fordi disse stoffene er hygroskopiske. Regelmessig bruk av Pro-Tec Common-Rail Diesel System Clean & Protect (for diesel) og Pro-Tec Fuel Line Cleaner fjerner kondensvannet.

Hva gjør Dieselpartikkelfilteret?
Samler opp soten/partiklene som kommer fra forbrenningen av diesel.

Hva gjør jeg når varsellampen for Dieselpartikkelfilteret lyser?
Som oftest kan et Dieselpartikkelfilter renses. Kontakt ditt verksted og be om at filteret renses med Pro-Tec DPF Super Clean, Pro-Tec DPF Flushing Liquid eller Pro-Tec DPF Top Gun Cleaner. Disse midlene føres også av ledende bilrekvisitaforhandlere over hele landet.

Hvor ofte må man bytte motorolje?
Motoroljen og oljefilteret bør byttes hver 15.000 km/en gang pr år (det som først inntreffer). Driftsforholdene i Norge er krevende med bl.a. mange kaldstarter. Dette fører til at det blir mye sot i motoroljen. I forbindelse med et oljeskift er det viktig at oljekretsløpet samtidig renses. Til dette anbefales Pro-Tec Engine Flush (motorflush).

Dieselrøyk, hvordan redusere røyken?
Det kan være mange årsaker til at det kommer mye eksosrøyk fra en dieselbil. Det enkleste (og billigste) man først bør gjøre, er å rense drivstoffsystemet. Fyll Pro-Tec dieselsystemrens (Pro-Tec Common-Rail Diesel System Clean & Protect eller Pro-Tec Diesel System Cleaner) i tanken når denne er min. ¾ full. Dette vil etter hvert rense innsprøytningsdysene og ventilene, komponenter inne i motoren som har stor betydning for røykdannelsen.

Hvorfor er motoroljen så svart?
Når en motor forbrenner bensin eller diesel dannes det reststoffer/sot. En del av denne soten havner i oljen og gjør den svart. Motoroljen bør byttes hver 15.000 km/1 gang pr år (det som først inntreffer) på grunn av de krevende driftsforholdene (klima, kjøremønster, etc) vi har i Norge. I forbindelse med oljeskiftet bør det alltid foretas en innvendig motorrens med Pro-Tec Engine Flush. Etter et oljeskift skal oljen være ren og gyllen av farge.

Hvorfor har bilen et Dieselpartikkelfilter?
Av miljø- og helsemessige hensyn er det viktig å redusere skadelig utslipp. Mesteparten av sot/partikkelutslipp fra en dieselmotor fanges i Dieselpartikkelfilteret.

Hvorfor lyser varsellampen for Dieselpartikkelfilteret?
Når mengden av sot/partikler når et visst nivå vil varsellampen lyse. Man bør da snarest mulig først forsøke å rense filteret med Pro-Tec DPF Super Clean. Fortsetter man å kjøre med varsellampen på over tid, vil det føre til at bilen etterhvert mister svært mye motorkraft og til slutt stopper helt. Det er da nødvendig å ta filteret ut av bilen og rense med Pro-Tec DPF Flushing Liquid.

Kondens i drivstoffet?
Utfordring: Det er mistanke om kondens/vann i drivstoffet. For å unngå kostbare reparasjoner må
dette vannet fjernes.
Løsning: Er det en bensinbil tilsettes 1 boks Pro-Tec Fuel Line Cleaner i bensintanken når denne er
min. 3/4 full. Er det en dieselbil tilsette Pro-Tec Common-Rail Diesel System Clean & Protect i dieseltanken når denne er min. 3/4 full.

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Personvernerklæring

Logg inn